From Drab to Fab

The moment we met these clients and learned about their project, we knew it was going to be an absolute dream. (Thank you Pat Leaper!!)

Starting with our easy connection with the clients, their immediate willingness to place their trust in us, combined with their style, taste, budget, vision, and of course, location — all added up to perfect synergy for this dynamic project. Nurturing the the transformation of a lackluster shelter, into a charming, modern—and deeply welcoming home—was a truly fulfilling experience for us.

The couple’s newly purchased home needed three remodeled bathrooms, and upgrades including lighting and electrical, paint and some Feng Shui adjustments. So while the contractor got to work on implementing our materials specifications, we designed and procured all of the furniture, window treatments, rugs and accessories, then we implemented adjustments prescribed by our Feng Shui practitioner.

These former “city boys” now have a cozy, modern pad to welcome them home from their trans-bay commute. (See the before and after photos!). Now, the couple can commence the process of settling into their new home, to connect, love and enjoy their lives together.

The Living Room After:

lmb_20131114_0036

The Living Room Before:

Photo Jan 11, 3 09 05 PM

The Window Corner After:

lmb_20131114_0059-Edit

The Window Corner Before:

Photo Jan 11, 3 09 14 PM

The Dining Room After:

lmb_20131114_0108-Edit

The Dining Room Before:Photo Jan 11, 3 14 09 PM

 

The Dining Room (Alternate View) After:

lmb_20131114_0135-Edit

The Dining Room (Alternate View) Before:

Photo Jan 11, 3 14 25 PM

Master Bathroom After:

RockridgeBungalow_1

Master Bathroom Before:

Photo Jan 11, 3 23 01 PM

Master Bathroom (Alternate View) After:

lmb_20131114_0198-Edit

Master Bathroom (Alternate View) Before:

Photo Jan 11, 3 22 47 PM

You might be wondering about that fabulous color in the dining room — it is a Sherwin Williams color called “Quite Coral” and was expertly applied by the crew at MB Jessee Paint Company.

Our clients were concerned about what would happen to the Victorian era tub, sinks, and lighting fixtures. All working items were re-homed to Habitat For Humanity.

Now in place of the tub, there is a lovely bench seat in the enclosed shower with the drain running alongside the enclosure, so the floor of the shower is an uninterrupted flow of tile — so pretty.

Thank you for sharing this project with your friends!

Photo Credit: Patrik Argast